Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı çoğu kez 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Geniş olmalıdır: Evgin çıkış bapları, çabucak lüks insanın şiddetlica çıkış yapabilmesi ciğerin yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve zorlamasız olması mealına hasılat.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; genellikle endüstriyel tesislerde dü farklı düzlükı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu kurmak muhtevain kullanılmaktadırlar.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kalburüstü hale getirmiştir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız bozulmamış olduğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana bakılırsa de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Kanatlar ortamında orantılı yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı kucakin payanda plakaları mevcuttur.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapıları hassaten yangın sırasında kategorik kapalı tutulmalıdır. Bu Yangın kapısı istanbul noktada, yakın veya yaylı menteşe ile zaruri kapatma mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması gereken bir sair unsur ise asayiş yerine ihtiyaç duyulan şişen contalardır.

Her saat erkin buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir pırtı, mobilya veya özge bir duvar bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrolör şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri safi karşı düzlükı 150 metrekare’den bir araba ve birden ziyade tabakaı olan umumi binalarda, gömlek adeti 4’ten aşkın olan tüm mimarilaşmalarda yangın merdiveni konstrüksiyonlması zaruri kılınmıştır.

Yekta kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması beklenen yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem kaplamak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

 Buna ivaz, bu bapnın asli amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek yahut yavaşlatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine bakarak

Bununla birlikte yangın merdivenlerinin bir yöreının kilitsiz küreksiz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda hayat kayıplarının olma ihtimali vahim oranda düşmektedir.

Report this wiki page